Tradiční zabijačka se tam letos konala už osmým rokem a možnosti ochutnat vonící speciality neodolali nejenom přítomní lyžaři. „Chodíme sem skoro každý rok na polévku a domů si kupujeme tlačenku, protože mívají moc dobrou. Z města a zpátky je to příjemná procházka, a protože dneska konečně svítí sluníčko, bude i pěkný výhled z rozhledny,“ prohlásila Jana Kutílková z Velkého Meziříčí.

Zdroj: Deník/ Lenka Mašová

Předem připravené laskominy z vepřového masa voněly všude kolem, ale návštěvníci také mohli sledovat, jak některé z nich vznikají. „V nabídce je zabijačková klasika, tedy jitrnice, jelita, tlačenka, ovar, škvarky a tmavá polévka alias prdelačka. Světlou nemáme, protože ze zkušenosti víme, že všichni chtějí tu tmavou, kořeněnou. Škvarky skladujeme přímo v troubě a vytahujeme je postupně, aby je lidé měli teplé – to se nám osvědčilo už loni. No a tím pádem podporujeme žlučníkáře,“ uvedl s úsměvem šéf skiareálu Jiří Pálka.

„O dobrou náladu se starají muzikanti, s nimiž jsme se domluvili, že zahrají a zazpívají známé lidové písničky. Kdo se k nim přidá, ten se přidá,“ přiblížil Jiří Pálka, který si pochvaloval hlavně počasí. „Už jsme tady zažili všechno – sněžení, déšť, mráz i vítr. Nejhorší bývá vítr. Dnes máme nádherně, sice mrzne, ale nefouká, svítí sluníčko, takže co více si můžeme přát,“ dodal Pálka.