„Nejčerstvějším příkladem je velký úspěch našich dívek na mistrovství republiky AR Junior 2019, které se konalo ve dnech 7. až 8. listopadu v rámci výstavy Vzdělávání a řemeslo 2019 v Českých Budějovicích,“ přiblížila Radka Pospíchalová ze Střední školy obchodní a služeb SČMSD ve Žďáře nad Sázavou.

Soutěžilo se v mnoha kategoriích s různými tématy, přičemž pro všechny školy bylo povinné zpracování výkladní skříně na téma Život před a po sametové revoluci. „Toto téma vzhledem k 30. výročí rezonuje v celé naší společnosti a naše žákyně tak měla možnost vyjádřit graficky svoje vnímání pro mladou generaci již historické události. O tom, že se to Elišce Molkové zdařilo, svědčí 2. místo ze 17 zúčastněných škol z celé republiky,“ sdělila Radka Pospíchalová s tím, že i v ostatních soutěžních kategoriích si děvčata vedla velmi dobře a získala další ocenění.

Vítězství v kategorii úprava stolu pro dvě osoby na téma Oslava svátku žen si odvezla Barbora Kynclová a další dvě stříbrná umístění získaly Aneta Ťupová za kresbu zátiší a Sabina Hejlíková za špendlení na živý model. Bronzovou příčku v kategorii plakát na téma 25 let výstavy Vzdělání a řemeslo vybojovala Vendula Lepková. „Soutěž AR Junior dlouhodobě podporuje rozvoj kreativity a talentu mladých lidí v tomto oboru. Vizitkou naší školy je, že se nám daří v silné konkurenci připravit žáky schopné uspět nejen v soutěžích, ale poté i v praktickém profesním životě,“ dodala Radka Pospíchalová.

V Herálci zpívají společně koledy od roku 2014.
Koledy se budou zpívat v Herálci, Chlumětíně i Vojnově Městci