„Rekordní návštěvnost byla v neděli 15. listopadu, kdy lázně navštívilo 833 lidí. Je to mimořádné číslo, a také počet, který budova už jen těžko snášela, bylo to opravdu na hraně," řekl novoměstský starosta Michal Šmarda. Lázně byly slavnostně otevřeny 12. listopadu.

V prvním týdnu provozu přišlo celkem 4 871 platících. „Spolu s 3 253 návštěvníky, kteří se dostavili v den otevřených dveří, naším areálem prošlo v prvních sedmi dnech více než osm tisíc lidí," liboval si nad úspěšným začátkem v prvním týdnu provozu šéf městských lázní Jiří Brychta.

Další číslo bylo zveřejněno na konci listopadu, kdy vodní areál navštívilo už celkem sedm tisíc platících. Počet lidí mířících za koupáním a relaxací neklesá.

„Průměr se stále pohybuje okolo tří set lidí denně. O víkendu je návštěvnost vyšší, mezi čtyřmi sty až šesti sty lidmi za den, v týdnu pak mezi sto padesáti až dvěma sty. Zatím ale ještě nebyla zahájena výuka plavecké školy, ta začne až po Novém roce. Pak se návštěvnost ve všední dny ještě o něco zvýší," vypočítal Michal Šmarda.

Městské lázně jsou pro obyvatele Nového Města a okolních obcí dlouho očekávanou novinkou, kterou co nejvíce využívají. „Tato situace ale nemusí trvat věčně, což je nám jasné," namítl starosta Michal Šmarda s tím, že v tuto chvíli jsou na radnici s chodem lázní spokojení.

„Ale dá se očekávat, že návštěvnost se časem mírně sníží. Ovšem průměr tři sta lidí denně se stále drží nad číslem, které jsme v našich ekonomických rozvahách plánovali. Počítali jsme přibližně s dvěma sty návštěvníky denně, takže i kdyby se jejich počet o něco málo snížil, budeme stále ještě spokojeni," podotkl starosta.

Návštěvníci nejvíce využívají bazénovou část městských lázní. „Wellness je využíván nárazově a do fitness centra chodí převážně sportovní oddíly, které si společně objednávají vstup. Trochu jsme se obávali toho, že jsme fitness centrum orientovali spíše na aerobní než silová cvičení, ale nakonec se ukázalo, že tato cesta byla správná. Ohlasy z řad veřejnosti jsou zatím dobré," řekl Michal Šmarda.