„Zaujala nás možnost nabídnout návštěvníkům pivní nebo rašelinovou lázeň. To bychom chtěli spojit s relaxačními pobyty pro dva, kdy jeden by šel například na masáž a druhý do nějaké lázně a pak by to zkombinovali s pobytem ve welness," uvedl ředitel městských lázní Jiří Brychta.

Podle něj by se nerezová dvouvana na speciální koupele mohla vejít do druhého patra budovy, v němž je možné stále ještě řešit drobné úpravy. „V současné době pro ni hledáme vhodný prostor, probíráme to s projektantem," řekl Jiří Brychta.

Pokud jde o vstup návštěvníků do městských lázní, v tom už má vedení jasno. Bude vyřešen čipovým zařízením. „Nechceme, aby se tam lidé cítili jako ve vězení, aby byly všude brány, kterými nebudou moci projít. Ale zároveň musíme nastavit systém tak, abychom věděli, kde se nám kdo pohybuje, a které služby využívá," odpověděl na otázku, proč se nechal inspirovat právě tímto řešením, ředitel městských lázní.

Někteří Novoměšťané považují výstavbu lázní i nadále za zbytečné vyhazování peněz. Argumentují tím, že podobné zařízení už bylo postaveno v nedalekém Žďáře. Podle novoměstského starosty nebude žďárské relaxační centrum pro novoměstské lázně konkurencí. „Naše lázně budou trochu jiné. Budou menší a komornější, tomu samozřejmě bude odpovídat také charakter nabízených služeb. Zaměříme se především na zdraví životní styl. V relaxační části už například počítáme se slanou vodou, snad se tam podaří umístit i slibované rašelinové koupele. Budou tam sauny, masáže i fitness," vyjádřil se novoměstský starosta Michal Šmarda.

Pro návštěvníky je důležitá zejména cenová dostupnost. Ta by měla být zajištěna formou slev na Novoměstské kartě nebo permanentními vstupy. Počítá se také se skupinovými slevami pro seniory nebo školy.