„Jeden stánek máme ve VIP stanu, kde prezentujeme Nové Město na Moravě jako destinaci cestovního ruchu. V nabídce jsou propagační materiály týkající se cyklistiky, lyžování, kultury i stezek pro pěší," uvedla Martina Korbářová z novoměstského informačního centra.

Druhý stánek je určený široké veřejnosti a také důkladně zásobený prodejním zbožím. „Návštěvníci jej najdou přímo pod tribunami a mohou si v něm zakoupit novoměstská trička i reklamní věci vztahující se k biatlonu," objasnila Martina Korbářová.

Šátek s mapou Žďárských vrchů

Pánská, dámská i dětská novoměstská trička jsou v několika barevných odstínech a k dispozici návštěvníkům je jak jejich letní varianta s cyklistou, tak také ta zimní s lyžařem.

Letošním biatlonovým hitem jsou novinky v podobě zimních čepic ve světle nebo tmavě modré barvě, šály a multifunkční šátky na krk.

„Nová je taky biatlonová šňůrka na klíče. Prodáváme ovšem i věci, které nejsou úplnou novinkou, ale o které je stále zájem, jako je například biatlonová šňůrka s balzámem na rty, která už byla k dostání na mistrovství světa v biatlonu před dvěma lety," doplnila zaměstnankyně novoměstského infocentra.

K mání jsou i oblíbené biatlonové čepice. „Máme dva druhy, na jedné je logo lyžařů a na druhé zase logo Nového Města na Moravě," řekla Martina Korbářová. V prodeji jsou také biatlonová trička ve dvou variantách, s bílým a s barevným potiskem, v různých velikostech.

Stánek novoměstského informačního centra ve Vysočina aréně není ochuzen ani o klasické propagační materiály, jako je například brožura Nové Město na Moravě s vyznačenými kulturními památkami. „A zcela zdarma rozdáváme lyžařské mapy," prozradila Korbářová. Právě lyžařské mapy určitě ocení více či méně pravidelní návštěvníci novoměstských bílých stop, kteří si je mohou díky napadanému sněhu a strojové úpravě tratí ihned vyzkoušet v praxi.

Nabídka Nového Města návštěvníkům Světového poháru v biatlonu tímto ještě zdaleka nekončí. Na další nákupy se ale musí vydat přímo do centra města, na Vratislavovo náměstí. „Největší novinkou, již nabízíme ke koupi, je multifunkční šátek, který je vlastně v podstatě i mapou Žďárských vrchů. Ten je ale v prodeji pouze v informačním centru," potvrdila Martina Korbářová.

Kromě šátku s mapou si mohou návštěvníci novoměstského infocentra nakoupit i další suvenýry, mapy a upomínkové předměty. „Prodáváme nejrůznější knížky, vyřezávané dřevěné figurky, modrotisk, hrkačky i novoměstskou čokoládu hořkou, mléčnou s kousky hrušky nebo s oříšky. Máme ji ve dvou baleních, stogramovém a pětigramovém," vyjádřila se vedoucí sloučeného Horáckého muzea a Informačního centra Jitka Svojanovská

Infocentrum je po čas biatlonového klání otevřeno o něco déle, než bývá obyčejně zvykem. „V době konání závodů v biatlonu máme prodlouženou pracovní dobu. Dnes máme otevřeno do 17 hodin, samozřejmě v případě, že bude větší zájem, necháme otevřeno i déle. V sobotu, vzhledem k tomu, že se koná i kulturní program na náměstí, budeme mít otevřeno do 20.30 hodin. A ráno otevřeme už v 8 hodin. No a v neděli budeme zavírat v 16 hodin," informovala Jitka Svojanovská.

------------

Program Světového poháru

Pátek 6. února
15.10: Smíšené štafety dvojic (6 km ženy + 7,5 km muži)

17.30: Smíšené štafety (2 x 6 km ženy + 2 x 7,5 km muži)

Sobota 7. února
12.30: Rychlostní závod žen (7,5 km)

15.30: Rychlostní závod mužů (10 km)

Neděle 8. února
13.00: Stíhací závod žen (10 km)

15.00: Stíhací závod mužů (12,5 km)