Do veřejné soutěže, jež skončila před necelými dvěma měsíci, se přihlásili dva zájemci. Kromě Pekařství Řečice, které už v části objektu svoji výrobnu má, projevila 
o nemovitost zájem také společnost EUROWIS.„Následovala série jednání, neboť každý subjekt měl 
o využití budovy svoji představu. Nakonec ale došlo ke sjednocení," uvedl žďárský místostarosta Jaromír Brychta.

Město totiž trvalo na tom, aby řečické pekařství mohlo v bývalé škole zůstat i nadále, jelikož se jedná o firmu, která je ve městě velice dobře zavedená. „Nakonec bylo dohodnuto, že budovu koupí společnost EUROWIS, a na základně smlouvy o smlouvě budoucí pak dohodnutou část odprodá Pekařství Řečice," vysvětlil současnou situaci Jaromír Brychta.

Závěry komise, která se volbou vhodného kupce zabývala, byly v pondělí předloženy i radním. Ti si nakonec vyžádali dva týdny času, během něhož pověření zaměstnanci městského úřadu připraví návrh podmínek prodeje a podobu kupní smlouvy.„Chceme se tak vyvarovat například toho, aby investor akci rozjel, a pak ji nedotáhl 
do konce. Máme s tím bohužel negativní zkušenosti," připomněla osud někdejšího hotelu Bílý lev Dagmar Zvěřinová, žďárská starostka a také senátorka.

Společnost EUROWIS, jež sídlí v obci Náklo na Olomoucku, nejprve plánovala 
v celé budově bývalé základní školy vybudovat byty. 
„Do výběrového řízení jsme se totiž původně hlásili s tím, že máme zájem o celou budovu. Závěr posledního jednání ale zněl, že část obsadí pekařství, které bude od zbytku areálu odděleno. Tím nám samozřejmě ubylo prostor," přiblížil Deníku Jiří Hlaváček, jednatel společnosti EUROWIS.

Současný záměr firmy tedy zatím počítá s vybudováním nákupní pasáže v přízemí stavby. Součástí této zóny bude také zmiňované pekařství s cukrárnou. V prvním poschodí budovy má vzniknout škola pro handicapované děti a také prostory pro firmy,  které už o místa projevily zájem. Zbytek objektu připadne na  byty, a to především malometrážní. „Kolik bytů bude, to ještě nelze říci. Původní projekt, který počítal s rekonstrukcí celé budovy, musíme nyní předělávat," řekl Jiří Hlaváček.

Návrh podmínek prodeje a podobu kupní smlouvy, jež nyní připravují úředníci, budou v pondělí 7. května schvalovat radní, v červnu pak ještě zastupitelé. „My máme potom šedesát dní na zaplacení, což chceme zvládnout do letních prázdnin. Do konce roku bychom pak rádi získali stavební a veškerá další povolení," uvedl Jiří Hlaváček s tím, že samotná přestavba budovy má zabrat zhruba dva roky.

V proměnu zahálejícího objektu doufá i vedení města. Temperování budovy totiž ze žďárské městské kasy „vysává" 400 až 500 tisíc korun ročně.