Akce, kterou pořádá KČT Jiskra Měřín, láká na pěší trasy 15, 25, 35, 50 a 100 km, cyklisté si mohou vybrat ze vzdáleností na 25, 45, 65, 85 a 100 km. Start a cíl bude ve fotbalovém areálu TJ Jiskra Měřín. Loni se v Měříně zaregistrovalo 930 lidí, otázkou tak zůstává, zda odolá magická tisícovka.

Letošní 46. ročník zahájí dlouhý noční závod na 100 kilometrů, který má start v pátek po 16 hodině. O den později se bude závodit dle vybrané tratě už od 7 hodin.

„V sedm začneme s prezencí pěších závodníků, o hodinu později se vrhneme na cyklisty. Pokud ale někdo přijde později, vůbec nám to nevadí, protože loni dorazilo přes 900 lidí a všechny naráz zaregistrovat určitě nedokážeme,“ říká za pořadatele Josef Hrad. „Na tratích jsou rozmístěné kontroly nebo třeba i občerstvení. Pokud by se někdo ztratil, jsou tam i záchytné body. Zájem lidí o letošní ročník je veliký, ale vše samozřejmě ovlivní počasí,“ dodává Hrad.

Pro rodiče s dětmi pořadatelé připravili pěší trasu na 7,5 km.

„Většinou ji jdou malé děti, nebo rodiče s kočárky,“ upozorňuje Hrad. Další podrobnosti vám sdělí na telefonu 606 642 811.

Oldrich Zelený - kluk z hájenky
Kluka z hájenky bude připomínat pamětní deska