"Letos jsme opět přepsali scénář. Děj je každoročně velmi podobný, ale snažíme se vždy přijít s něčím novým," řekla Tereza Motyčková z pořádajícího spolku Rybníkáři a přátelé. Diváci ocenili také novou scénu, přibyla další místa na mobilních tribunách. Herců proti loňsku mírně ubylo. "Někteří ztratí zájem, když zjistí, co je za tím práce, dalším se rozrůstají rodiny," řekla Motyčková. Dalších přibližně 50 lidí podle ní není vidět na scéně, ale dělají všechny ostatní potřebné práce.

Každý z diváků letos dostal drobný dárek. Organizátoři udělali kolem 5000 upomínkových zlatých mincí připomínajících měřínský živý betlém.

Náklady na oblíbenou akci se podle Motyčkové se zájmem diváků zvyšují, letos dosáhly přibližně 250.000 korun. Spolek, který v Měříně připravuje i maškarní průvody, sportovní turnaje a další společenské akce, je uhradí z dobrovolného vstupného, z příspěvků sponzorů a dotací městyse. "Měřínský živý betlém patří k největším podobným akcím v republice," je přesvědčená Motyčková. Druhé představení ve čtvrtek 24. prosince je na programu ve 20:30 hodin.