Martina Sáblíková má nyní za sebou „sezonu snů“. „Pro mě to byla neuvěřitelná sezona a pořád se z toho nemůžu vzpamatovat,“ svěřila se naše rychlobruslařská jednička. „Až poté, co jsem získala na mistrovství světa první zlato, jsem si uvědomila, že bych to mohla zvládnout. Byla to druhá nejlepší sezona mé kariéry,“ řekla úspěšná sportovkyně, která se právě vrátila po zasloužené měsíční dovolené.

Odpočívání je ale u konce, trenér Petr Novák už má pro Martinu Sáblíkovou připravený nový tréninkový plán. „K moři ještě asi společně vyrazíme, to už tam ale Martina bude muset jezdit na kole nebo něco podobného. Týden ji ještě nechám vydýchat, ovšem pak zase začneme. Naplánované už máme i soustředění,“ potvrdil Petr Novák.

Na žďárském náměstí si ale slavná sportovkyně užívala společnosti svých příznivců. A také dostávala dárky. Dárkový poukaz na relaxační pobyt dle vlastního výběru v hodnotě padesáti tisíc korun jí předal starosta Žďáru nad Sázavou Martin Mrkos.

„Sluší se, abych jí nejprve pogratuloval k té letošní fantastické sezoně. Abych poděkoval za to, že tak příkladně reprezentuje Žďár nad Sázavou a Českou republiku a vyjádřil jí obrovskou úctu a respekt k tomu, čeho ve sportu dosáhla. Je velkým vzorem a inspirací,“ složil sportovkyni hold Martin Mrkos.

Velikonoční jarmark se v Horáckém muzeu koná rok co rok.
Horácké muzeum na Zelený čtvrtek ožije Velikonočním jarmarkem

Ke gratulantům se přidal i ředitel základní školy, kterou slavná sportovkyně navštěvovala, Jaroslav Ptáček. „Martina chodila k nám do školy a teď se u nás učí i její sourozenci. Máme s ní velice dobré vztahy, pokaždé, když je ve Žďáře a má čas, tak se za námi zastaví. Dneska jsme jí taky předali dárek, dostala od nás knihu. A v září ji chceme pozvat na slavnostní otevírání našeho nově zrekonstruovaného hřiště,“ řekl ředitel Jaroslav Ptáček.

Martina Sáblíková ovšem nebyla na pódiu sama. Společnost jí dělala další úspěšná členka Novis Teamu Nikola Zdráhalová. Také ona se dočkala dárků a květin. A od žďárské gastronomické školy Adolpha Kolpinga obdržely nečekaný dar nejen obě sportovkyně, ale dostal jej i jejich trenér Petr Novák.

„Protože jsme škola gastronomická, chceme každému z nich dát nějaký gastronomický zážitek. A to v prostorách, které jsou k tomu vhodné. Takže všechny zveme k nám do školy, kde na ně čeká překvapení v podobě slíbeného gastronomického zážitku,“ nechal se slyšet zástupce ředitele žďárské gastronomické školy Jan Marek.

Prezenty dostávali nejen ti, jejichž jména jsou spojena s vrcholovým sportem, ale také žďárská sportovní budoucnost, tedy úspěšní mladí a nadějní sportovci. Ti převzali drobnou pozornost přímo z rukou Martiny Sáblíkové. „Moc si toho všichni vážíme a děkujeme,“ poděkoval jejich zástupce Ondřej Mráček.