„Město podpořilo naši žádost o grant na balíček čtyř jazzových koncertů. Prvním z cyklu Je jazzu čas bude v pátek 12. února koncert kapely Plástev, která hraje jazz-rock a fusion a nedávno po pětadvaceti letech obnovila svoji činnost. Mezi lety 1978 a 1986 hrávala v legendárních jazzových klubech Reduta, Parnas či Metro, nedávno v Jazzdoku pokřtila nové album Světlo na začátku tunelu. Plástev tvoří od začátku pět členů: na basklarinet hraje Eduard Kuhn, na flétnu Jiří Šilhán, za klavír usedá vedoucí celého uskupení Aleš Faix, kontrabas a baskytaru obstarává Jan Střížovský a bicí Ivo Kalvínský. Vystoupení v kulturním domě začne ve 20 hodin, vstupné je dobrovolné," řekla Zdenka Sokolíčková z Lysiny lenina.

Nové Město se díky spolku také 11. května zapojí do mezinárodního literárního maratonu Noc literatury. „Kdo má tip na zajímavé místo, jež není běžně Novoměstským dostupné, ale stálo by za to pořádat tam poutavé večerní předčítání ze současné evropské literatury, může psát na zdenka.sokolka@gmail.com, rádi seznam lokalit obohatíme," dodala Sokolíčková.

Lysina lenina opět uspořádá i oblíbený divadelní festival Sbírka motýlů. Letošní jubilejní, už 10. ročník, se koná ve dnech 9.-12. června.⋌(kor)