V pátek 5. října ji probudilo mravenčení v břiše někdy kolem třetí hodiny ranní, nepřikládala mu ale velkou důležitost. Když se však zakrátko probudila ze stejného důvodu znovu, dala si koupel ve vaně. Ta ale porod nečekaně rychle „rozběhla“. „Hned jsem měla kontrakce po čtyřech minutách. Ještě jsme se ale s přítelem stihli obléct, sbalit, dokonce jsem mu otevírala bránu, aby mohl vyjet ven autem,“ popsala budoucí dvojnásobná maminka.

Lukáš Klimeš se narodil v autě, je to ale zdravé a pohodové miminko. Jeho maminka Monika při jeho zrození prožívala velký strach, zpětně je však ráda za rychlý a bezproblémový porod.Zdroj: Deník / Jana NedělkováPo usednutí do auta jí ale bylo jasné, že do novoměstské nemocnice asi zavčasu dojet nestihnou. „Když jsme byli ve Žďáře nad Sázavou na světelné křižovatce, už jsem cítila tlak. Zastavit jsme nakonec museli asi dva kilometry před Radňovicemi, bylo to před půl sedmou ráno, takže ranní špička a velký provoz. Alespoň tak mi to říkal přítel, já mám samozřejmě vše jako v mlze,“ podotkla Monika.

Budoucí tatínek se jal zastavovat auta ve vozovce, aby někdo zavolal záchranku a on se mohl věnovat rodící ženě. To už ale bylo během chvíle zbytečné. Malý Lukáš Klimeš se vyklubal na svět na jedno zatlačení přímo v autě. „Měla jsem opravdu velký strach, zpětně jsem však za tak rychlý a bezproblémový porod ráda. U dcery jsem si ,užilaʽ vyvolávání, a i Lukášek měl takto přijít na svět. Nakonec vše dopadlo jinak,“ zhodnotila s úsměvem novopečená maminka.

Kvůli prodlevám při přepojování na dispečinku záchranky nakonec bylo rychlejší dojet do nedaleké novoměstské porodnice autem. „Malého jsme zabalili do mikiny, topení jsme měli puštěné naplno. Pupeční šňůru nám pak přestřihávali před nemocnicí,“ zavzpomínala Monika. Lukáš se narodil zdravý a s mírami 3710 gramů a 51 centimetrů. „Zatím je to pohodář, nepláče a je moc hodný,“ zhodnotila jeho maminka, kterou už v pondělí 8. října propouštěli z nemocnice.

Novoměstská nemocnice dnes.
V nemocnici změní režim parkování v areálu, současný řidiči nerespektují