„Před obrovsky důležitým utkáním jsme se rozhodli dát mužstvu impuls," řekl předseda FC Žďas Luboš Bulíček.

Podle něj jde zatím o provizorní řešení na zmiňovaný sobotní domácí zápas. „Poté začíná zimní přestávka, během které se rozhodneme co dál," vysvětlil Bulíček.

Vedení klubu tak reaguje na nepříznivou situaci. Žďáru po jarním sestupu z MSFL v polovině divize D reálně hrozí pád i z této soutěže. „Ani přes značnou obměnu a omlazení kádru jsme rozhodně nic takového nečekali," podotkl předseda. „Beru to tak, že jsem nesplnil úkol, zodpovědnosti za současnou situaci se nezříkám," řekl včera Kubiš.

Klub mění trenéra už potřetí v tomto kalendářním roce. V průběhu jarní části MSFL nahradili Libora Štourače jeho asistenti Michal Veselý s Radimem Chmelíčkem, v létě po sestupu převzal tým Kubiš, jenž do něj přešel společně s několika hráči z úspěšné juniorky, která pod jeho vedením vyhrála I. A třídu.

Jenomže nově poskládaný celek bez opor, jakými byli Pospíchal, Drbal, Kučera, Michal či Pohanka, doplácel na chyby v defenzivě a absenci typického střelce. Nedělám si iluze, že za ten necelý týden tady něco změním, to se ani moc nedá, má jít spíš o novou motivaci pro hráče. Nicméně jsem přesvědčen, že nynější kádr rozhodně má divizní parametry a jeho kvalita neodpovídá současným výsledkům," řekl Nedvěd, který se k týmu přesouvá z pozice kouče mladšího dorostu. „Tam už sezona skončila, takže se nic s ničím nekryje. S Radimem odkoučujeme zápas a pak je čistě na vedení, jak všechno vyhodnotí a jak bude postupovat dál," nepřemýšlí Nedvěd o dlouhodobějším návratu na lavičku žďárského A-týmu, kde s jednou půlletou přestávkou strávil přes pět let a v roce 2012 ho dovedl po dlouhých devatenácti letech k postupu do třetí ligy. V MSFL však odtrénoval necelý podzim.

Od té doby FC Žďas vedli postupně Jozef Vanko, Libor Štourač, rovnocenná dvojice Michal Veselý s Radimem Chmelíčkem a naposledy Pavel Kubiš.

Žďár je v letošní sezoně divize D pátým klubem, který v průběhu podzimu změnil trenéra. V Napajedlech nahradil Petra Zapletala Zdeněk Horňák, v Pelhřimově Leoše Mitase Vladimír Kocourek, Blansko převzal po odchodu Ludevíta Grmely do druholigového Znojma zkušený Karel Jarůšek a Tasovice vede po Milanu Kalašovi Miroslav Steinhauser.