„Uzavírka křižovatky ulic Revoluční, Komenského, Libická a Okružní je z důvodu rekonstrukce vodovodu,“ informovala mluvčí žďárská radnice Nikola Adlerová. Objížďka povede přes Okružní, Uhlířskou a Sázavskou ulici, následně v oblasti křižovatky dojde ještě k vybudování nové zastávky městské hromadné dopravy pro ulici Libická.

V první etapě oprav, která se uskuteční v příštím týdnu, bude omezen průjezd ulicí Revoluční, ve druhé etapě, která potrvá do 29. do 30. července se ulice uzavře zcela. Ve třetí etapě, jež je naplánovaná do 5. srpna, dojde kvůli stavebním pracím k uzavírce ulic Libická a Komenského. Následné dokončovací práce trvající do konce srpna už proběhnou se zachováním průjezdu křižovatkou.

Průtočné boční tůně pro střevli potoční mají umožnit přežití ryb v době sucha a zároveň i vytvořit vhodný biotop pro její rozmnožování.
Na záchranu vzácných střevlí se budují boční tůně

Po provedení oprav vodovodu dojde na vybudování odpovídajících zastávek městské hromadné dopravy v rozvíjející čtvrti, kam byla v souvislosti se změnami v MHD, které začaly platit od začátku prázdnin, rozšířena dopravní obslužnost. Jedná se o nové zastávky Libická a Sázavská, které jsou nyní jenom v provizoriu. „Zastávky Libická budou zhruba tam, kde jsou nyní umístěny provizorní označníky, a k vybudování zastávek dojde také v Sázavské ulici,“ přiblížil Miloslav Dvořák z komunálního odboru žďárské radnice.