S myšlenkou zasadit znovu šípek tak, aby i současné děti chodily okolo něj do školy, přišel Novoměstský okrašlovací spolek už dříve. Na samotnou realizaci se ale muselo počkat. „Měli jsme problémy s místem, kde jsme chtěli keř vysadit, protože se tam pořád vyvíjela stavební činnost. Nakonec jsme se domluvili, že výsadbu uskutečníme až letos v rámci Roku bratří Křičků," potvrdil předseda Novoměstského okrašlovacího spolku Jaromír Černý.

Šípek byl vysazen u cesty vedoucí z Nového Města do Maršovic. Nikoliv ale v místě, kde původně rostl. „Kde keř rostl, úplně přesně nevíme. Podle Pavly Křičkové to mělo být na mezi někde na Holubce. Jiní mluví o tom, že to bylo v místě zvaném v Troubkách na cestě z Maršovic k Městu kolem nynějšího zahradnictví," vyjádřil se Jaromír Černý.

Šípkový keř, který zasadila desítka nadšenců jako poctu slavnému básníkovi, bude mít zanedlouho ještě společníka v podobě pamětního kamene. „Bude to žulový kámen s nápisem KEŘ PETRA KŘIČKY. Kámen jsme vybrali nedaleko Třech křížů a ještě musíme nechat vytesat nápis a usadit jej na místě," řekl Černý.