„V gymnáziu už byla provedena stavba propojovací chodby, která nyní končí ve dvoře. Ten je v majetku města a město bude v příštím roce realizovat svůj plán vystavět kompletní spojovací krček. Studenti gymnázia, kteří chodí do základní školy na oběd, tak budou moci chodit přes areál suchou nohou," uvedla mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Nové Město na Moravě připravuje v bezprostřední blízkosti školských zařízení na ulici Leandra Čecha ještě další úpravy. Týkají se chodníků a přístupových cest. „Ve spolupráci města s krajem budou pozměněny i prostory před základní školou. Leaderem prací je město, kraj je připraven respektovat veškeré navržené termíny," podotkla Jitka Svatošová.

Kraj, který je zřizovatelem gymnázia, má v plánu v dané lokalitě opravit a modernizovat parkoviště a vjezd. „Vzhledem k tomu, že jde o sdruženou investici, je nutné volit společný postup prací. V tomto případě je férové konstatovat, že spolupráce s novoměstskou radnicí je perfektní a ukázková. Podařilo se vysoutěžit společného projektanta, je tak zaručena provázanost kroků a aktivit. Předpokládáme, že stavbu provede společný dodavatel. Termíny realizace určí město, neboť jeho investice je větší," uvedla Svatošová. „Prostředky, které kraj vynaloží na obě fáze krček i úpravy nepřesáhnou milion korun," dodala.