Příběh seriálu se odehrává ve fiktivním městečku Veselá na Vysočině. Na obrazovkách v něm diváci poznají Ledeč nad Sázavou. „Filmařům jsme pomáhali najít ideální místa k natáčení. Jednolité lokality jsme procházeli a představovali jsme jim je. Nakonec použili například náš hrad, zahradu nebo náměstí. Na natáčení u nás jsme zvyklí. Často k nám jezdí natáčet právě na hrad. Doufáme, že to do města přitáhne turisty. Plánujeme to využít v propagaci města,“ prozradil tajemník Ledče nad Sázavou Július Bárta.

Mezi další místa, která lidé na televizních obrazovkách uvidí patří Kouty, Melechov, Lipnice nad Sázavou či Zbýšov. „Natáčeli jsme hodně v exteriérech. Diváci ten rozdíl poznají, je to hned zajímavější než interiéry nebo okoukaná Praha. V hlavních rolích jsou dvě ženy, což nebývá úplně typické. Věřím, že lidem budou blízká i témata. Navíc mám ke kraji blízko, takže mě potěšilo, když jsem ho mohl ukázat lidem,“ přiblížil seriál režisér Andy Fehu, který z Vysočiny pochází.

Očkování dětí. (Ilustrační foto.)
Brodská nemocnice bude očkovat nejmenší. Někteří rodiče váhají, víme proč

S konzultací tvůrcům pomohla policistka roku 2018 Renáta Miková. „Snažíme se o věrohodnost postav. Když někdo zemře, když se stane zločin, komunitu to zasáhne. Není to agathochristiovské. Neromantizujeme vyšetřování ani následky. Realitou jsme se inspirovali, nejde o velké mediální kauzy. Příběhy jsme si přizpůsobili, netočili jsme dokument,“ dodal producent seriálu Šlajer.

Diváci seriál na obrazovkách uvidí od 4. ledna na Nově. Celkem má první řada osm dílů. V kriminálce si zahráli Monika Hilmerová, Martin Hofmann, Michal Suchánek či Simona Zmrzlá. Režie se chopil Andy Fehu společně s Pavlem Soukupem.