Výběrové řízení se kraj rozhodl vypsat už podruhé. „V tom prvním se nám přihlásili tři uchazeči. Dva z nich výběrová komise vyloučila a třetího nedoporučila,“ prozradil Schrek.

Optimální podle jeho slov nebylo ani období, ve kterém výběrové řízení vypsali. „Bylo to na přelomu roku. Navíc v době, kdy pandemická situace byla velmi složitá. I proto jsme se rozhodli připravit nový materiál,“ vysvětlil Schrek.

Vyzkoušet nové boty přímo v obchodě mohli po dlouhé době i rodiče sedmiletého Christiana z Jihlavy.
Horečka po půstu: rodiče v Jihlavě kupují pro děti tužky, tepláky a boty

Došlo i k drobné úpravě požadavků na nového ředitele. Uchazeči musí mít například vysokoškolské vzdělání, znalost principů řízení příspěvkové organizace, znalost problematiky financování sociálních služeb či organizační a řídící schopnosti. Výhodou jsou pak předchozí zkušenosti v oboru.

Lhůta pro podání přihlášek končí 7. května ve 12 hodin. Obálku je potřeba zřetelně označit slovy „Domov pro seniory Velké Meziříčí – výběrové řízení ředitelka/ředitel – neotevírat“.

Na velkomeziříčském hřbitově se zabydlel srnec. Pochutnává si tam na maceškách.
Srnec se ze hřbitova v Meziříčí odstěhoval: macešky mu zřejmě přestaly chutnat

Nový ředitel bude velkomeziříčský domov seniorů řídit po dobu, po kterou bude Vítězslav Schrek ve funkci hejtmana Kraje Vysočina. To znamená minimálně do konce volebního období.