Jednalo se o zajímavý pohled. Z pohledu policie ale představuje znečištění veřejného prostranství. „Jedná se o recesi, která ale naplňuje skutkovou podstatu přestupku. Každopádně se jedná o kuriozní případ. V komentářích u příspěvku na Facebooku se objevil tip na možného pachatele, a to místní hudební skupinu Hoochachos. Kontaktovali jsme jednoho ze členů, a i přesto, že by se k činu rádi přihlásili, o jejich práci se nejednalo,“ uvedl k neobvyklému případu šéf žďárské policie Martin Kunc.

Městská policie nepovolenou výstavu odstranila a místo uvedla do původního stavu. „V rámci zachování hygieny jsme při odstranění použili rukavice a kalhotky byly ekologicky zlikvidovány. Tak zvané ohledání místa činu jsme neprováděli. Velikost spodního prádla tedy neznáme,“ dodal Kunc.

Ilustrační foto.
Šestapadesátiletý opilec nadával lidem na Žďársku, pak přespal na záchytce

Jak uvedl starosta města Martin Mrkos, podstatu streetartového umění nejde škatulkovat. „Jako starosta musím říct, že autor má inteligentní smysl pro recesi. Jedná se o originální street art za pomoci stojanů na kolo v areálu na Piláku,“ okomentoval případ Mrkos. „Vznikne to, pobaví svět, udělá dobrou náladu a pak městská policie prostě musí zasáhnout. To je osud streetartového umění tohoto typu,“ dodal starosta.

Případ zimního secondhandu pobavil i uživatele na sociálních sítí. Příspěvek na Facebookové stránce Městské police Žďár nad Sázavou už vidělo přes jedenáct tisíc uživatelů.