Odborným garantem a zároveň předsedou poroty bude i letos renomovaný fotograf Jindřich Štreit. „Zrcadlení je celostátním projektem s mezinárodním přesahem. Projekt přináší motivaci a příležitost amatérským fotografům zviditelnit svou tvorbu na aktuální společenská témata a to včetně nejmladší generace –začínajících tvůrců,“ poznamenala Milada Krásenská.

Stejně jako v předchozích ročnících, i letos se pro zájemce otevírají tři tématické kategorie. Téma bez regionálního omezení, pro fotografy z celé České republiky i ze zahraničí, nese název Voda Voděnka.

S opravou mostu, který převádí dálnici D1 přes silnici vedoucí od Velké Bíteše, se začalo letos v dubnu.
Most je opraven, D1 u Velké Bíteše bude od pondělního večera bez omezení

Bystřicko v době covidové je pro změnu tématem čistě regionálním. „Je vyhrazeno geografickému regionu Bystřicko na Vysočině a fotografie by měly zobrazit období, ve kterém se tento region vypořádával se zvládnutím pandemie Covid-19,“ vysvětlila Milada Krásenská.

Poslední tématická kategorie je určena mladým fotografickým talentům do patnácti let. „Děti a žáci mohou přihlásit snímky umělecké a krajinářské, zachycující místa, která mají rádi a chtějí se o jejich krásu podělit prostřednictvím fotografie,“ informovala organizátorka.

Do soutěže se mohou fotografové zapojit prostřednictvím webových stránek www.fotosoutez-bystricko.cz. Vyhlášení výsledků a vernisáž výstavy nejlepších finálových snímků se uskuteční 13. listopadu v Bystřici nad Pernštejnem.