„Většinou to trvá tak hodinu, proto jsme připravili čaj a punč, to abychom se měli čím zahřát, aby nám bylo tepleji. Jsme rádi, že můžeme zpívat koledy s celou republikou, je to úžasná akce. Lidé jsou nadšeni, už se nás předem vždycky ptají, jestli společné zpívání zase chystáme,“ pochválila tradiční zpěv koled s Deníkem předsedkyně herálecké kulturní komise a zároveň hlavní organizátorka akce Renata Gregorová. „Má to úžasnou atmosféru, je to krásná připomínka nadcházejících svátků,“ doplnila ji další členka herálecké kulturní komise Lenka Kosková.

Zdroj: Deník/ Helena Zelená Křížová

Do akce Česko zpívá koledy se Herálčtí zapojili už popáté. Také tentokrát obohatily malý „vánoční koncert“ školené hlasy členů místního farního sboru. „Je jich okolo dvaceti v rozmezí od pěti do šedesáti let. K nim se pak přidávají ostatní příchozí, všichni od nás dostanou zpěvníky a mohou si zazpívat s námi,“ poznamenala Renata Gregorová.

Půjdem spolu do Betléma, Narodil se Kristus pán, Tichá noc a další a další koledy rozezvučely prostranství před heráleckou základní a mateřskou školou. Ale na řadu přišly také veselejší melodie. „Vždycky to nakonec zakončíme písničkou Vánoce, Vánoce přicházejí,“ potvrdila Renata Gregorová.