Lyžaři nebo snowboardisté se po svahu proháněli do pozdního odpoledne. Devítistupňovým mrazem se nenechaly z trati „vyhnat" ani malé děti, ať už ji sjížděly na lyžích nebo „pekáčích".

„Je to bezvadné. Sice je zima, ale u lanovky to odsýpá rychle, takže promrznout není čas. Teď navečer je nával menší, to mi vyhovuje a moc si to tu užívám," usmívala se Blanka Jeřábková. Zalyžovat si přijela na „Harusák" z Brna. „A zítra se sem vypravíme znovu, takový pěkný víkend se musí využít. Doufám, že počasí vydrží," dodala lyžařka.

„Zima se vrátila," komentoval s úsměvem sobotní lyžování na novoměstské sjezdovce její provozovatel Karel Klapač. Areál funguje naplno, na svahu je tam sněhu dostatek, 30-60 cm. Sněhová děla se ale nezastavila ani o mrazivém víkendu. „Pro zasněžování je teď ideální počasí. Ze sněhu děláme překážky a něco zůstane v zásobě, kdyby bylo potřeba," vysvětlil Klapač.

Dnes se na Žďársku lyžuje také v Jimramově. Díky umělému osvětlení se tam stejně jako v Novém Městě jezdí do večera. Zítra (26.1) mají v plánu spustit vlek ještě na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí.