„Máme jich už několik. V každé je zaznamenáno vše, co se za ten rok událo,“ potvrdila starostka Spělkova Alena Šídlová.

Nechybí tam ani historicky první vítání občánků v obci. To se uskutečnilo v roce 2018. „Bylo to moc hezké a dojemné. Vítali jsme dva občánky, byl mezi nimi i můj vnuk. Syn mě k tomu víceméně donutil, nechtěl, aby jeho dítě bylo přivítáno jinde,“ začala vyprávět spělkovská starostka.

Nehoda komplikuje dopravu na D1.
Dálnici D1 na Vysočině ráno ochromila dopravní nehoda, už je průjezdná

„Já jsem si dopředu sepsala povídání. A měli jsme tam i dvě děti, co přednášely básničky. Během mého projevu mě přemohlo dojetí. Už jsem to nevydržela a se slzami v očích jsem předala text místostarostovi se slovy: na, dočti to,“ pokračovala Alena Šídlová

Toto přerušení prý neušlo pozornosti přednášejících dětí. „Jedno z nich se pak překvapeně zeptalo maminky: mami, to tam měla taky napsané? To bylo dokonalé,“ rozesmála se Alena Šídlová.

Ve fotoknihách jsou zaznamenány i další události. Například povodeň v nedalekém Krásném. „To bylo vloni, 13. června. Přišla taková průtrž mračen, že se rozlila řeka. A v Krásném začala voda brát zvířata od jednoho domu. Naši hasiči tam k nim přebrodili a všechna zvířata zachránili,“ vzpomněl si na povedený zásah spělkovský obyvatel Bohuslav Bureš.