Pašijovou hru Co se stalo s Ježíšem? už šestnáctým rokem pořádá žďárská římskokatolická farnost. Také letos už mají herci a organizační štáb za sebou velmi náročnou přípravu. „Do celé akce jsou zapojeni lidé všech věkových kategorií z řad žďárských farníků a studentů Biskupského gymnázia a Střední školy gastronomické. Příprava i samotná realizace představení je pro všechny účinkující hlubokým duchovním zážitkem a prožitím Ježíšova života," nechal se za pořadatele slyšet Michael Kubík.

Od roku 1998, kdy se pašije v této podobě ve Žďáře nad Sázavou hrají, se představení nekonalo pouze dvakrát pro nepřízeň počasí. „Letos by nic takového hrozit nemělo a diváci se tak mohou těšit na krásné velikonoční představení v jedinečném prostředí areálu v libušínském sídlišti," připomněl režisér představení Petr Krábek.

Žďárskou pašijovou hru zhlédnou každoročně tisíce návštěvníků. „Není to jen divadelní představení a kulturní zážitek. Ale hlavně připomenutí pravého smyslu Velikonoc," uvedl pro Deník Michael Kubík.

Letošní pašije budou obohaceny o mezinárodní hereckou účast. Na představení přijede skupina diváků z Kolpingovy rodiny z bavorského Höchstädtu, které pojí se žďárskou Kolpingovou rodinou dlouholeté partnerství. „Několik z nich obsadí role římských vojáků a absolvují hru z pozice herců, což pro ně samotné jistě bude nezapomenutelný zážitek," sdělil Kubík.

-------------

Víte, že?

- Pašijovou hru Co se stalo s Ježíšem? sehrají žďárští farníci v úterý 15. dubna od 20 hodin v dětském přírodním areálu v sídlišti Libušín ve Žďáře nad Sázavou.

- Do hry se zapojí okolo dvou set herců z řad farníků, studentů Biskupského gymnázia a středí školy gastronomické. Letos se přidají i členové Kolpingovy rodiny z bavorského Höchstädtu.

- Od roku 1998, kdy se pašije v této podobě hrají, se představení pro nepřízeň počasí nekonalo pouze dvakrát.