Šestapadesátiletý Constantin Kinský na videu popisuje své aktivity přispívající k rozvoji společnosti. Důležitá je podle jeho slov tvořivost. „Snažíme se dělat věci, o kterých jsme přesvědčeni, že mají význam. Možná právě proto jsem měl tu čest být jedním z osmi účastníků projektu," myslí si Kinský.
Jak dále vysvětlil, ve Žďáře podporuje s manželkou tvořivost národa přes živou kulturu. Příkladem toho je Muzeum nové generace, interaktivní a živá expozice v areálu zámku, díky níž návštěvníci poznávají příběh toho místa a jeho smysl pro dnešní dobu. Manželé Kinští také dále nabízí umělcům rezidenční tvůrčí pobyty, které pravidelně vrcholí mezinárodním festivalem současného pohybového umění KoresponDance. Ročně jejich nabídku přijme deset až dvacet umělců.

„Jen skrze tvořivé občany budeme jako země úspěšní, a to je velmi důležité. V minulosti jsme takoví byli. Je potřeba se za ní ohlédnout a znovu v sobě tvořivost najít. Zkrátka, tvořte smysluplné věci a dostaví se nejen váš úspěch, tedy úspěch jedince, ale i celého národa," tvrdí prvorozený syn Radslava Kinského a Thamary Amilakvari.

Kromě Constantina Kinského byli do projektu společnosti Deloitte ČR osloveni chirurg Tomáš Šebek ošetřující pacienty v Afganistánu, řádová sestra Angelika pečující o problémovou mládež, herec Tomáš Töpfer, podnikatel Zbyněk Frolík, monsignore Josef Suchár, IT expertka Bára Bühnová či ředitelka designbloku Jana Zielinski.

Zdroj: archiv

Cílem nového projektu je zviditelnit jedinečné příběhy, které jsou plné odvahy, důvěry, nadšení, zkušeností i znalostí. „Životní filozofií hrdinů v naší kampani je potřeba pomáhat druhým, což považují za přirozenou součást svých životů. Záměrem celého projektu je zviditelnit tyto jedinečné lidi, šířit dále jejich životní zkušenosti, a na základě toho inspirovat další," uvedla Diana Rádl Rogerová, vedoucí partnerka Deloitte ČR.

Součástí kampaně je také soutěž na téma Příběhy o věcech, které mají význam. Každý může ve dvaceti větách napsat o tom, na čem podle něho záleží, nebo posílat tipy na lidi ze svého okolí, kteří takové věci udělali. Na autora nejlepšího příspěvku čeká zfilmování jeho příběhu a oběd s Dianou Rádl Rogerovou. Své texty můžete psát do formuláře na www.zalezinatom.cz, kde je také možné zhlédnout videa s osmi osobnostmi včetně Constantina Kinského.