„Na mém loňském výkonu mi toho vadilo dost, vylepšit byla třeba hlavně gesta, tak doufám, že letos to už bude lepší. Něco málo jako ochotník odehráno mám, ale v pašijové hře jsem předtím hrál vojáka, a to bylo proti hlavní roli určitě lehčí,“ uvedl s úsměvem Jan Hudeček. Dodal, že do výběru na nového hlavního představitele byli předloni nominováni tři lidé. „Dodnes nevím, jak přišli zrovna na mě, koho to tehdy napadlo. Vůbec jsem nepočítal s tím, že nakonec mě pro tu roli vyberou,“ řekl Jan Hudeček.

Ačkoliv si jako Ježíš nese svůj kříž, který je z trámů, kvůli fyzičce do posilovny nutně nemusí. „Zase tak hrozné to není, ale myslím si, že bych měl do příštího roku trochu zhubnout. Jenže to už jsem říkal před dvěma roky… Spíš je ale pro mě náročná scéna, kdy mě bičují, já se při tom cítím strašně trapně a je pro mě těžké tvářit se nějak autenticky,“ přiblížil Jan Hudeček.

Co přinese budoucnost, nikdo neví, nicméně stávající žďárský představitel Ježíše by se chtěl v pašijích angažovat i v dalších letech. I až třeba jednou hlavní roli převezme někdo další. „Doufám, že do té doby budeme mít s manželkou děti, takže pak by se mi třeba moc líbilo hrát s celou rodinou. Těch herců je v těch davových rolích hodně, a myslím si, že jsou také důležité, protože celý příběh dotvářejí,“ dodal Jan Hudeček.