Dopravu komplikoval fakt, že na dálnici D1 na 117. kilometru došlo k hromadné nehodě, která od poledne uzavřela směr na Prahu. Kolony na komunikacích však byly téměř jedinou komplikací z pohledu policie během tří dní, kdy se závody Světového poháru konaly, řekl mluvčí policie Martin Dušek.

Podle něj byl dopravní scénář v okolí Nového Města na Moravě od pátku do dneška totožný. "Vždy před závodem a po jeho skončení se na silnicích tvořily zácpy a kolony. K výraznějším problémům však nedošlo a dopravní situace se po několika desítkách minut zklidnila," řekl Dušek.

Policejní mluvčí uvedl, že v neděli diváky nabádali k tomu, aby na dálnici nenajížděli na 119. kilometru, jelikož byl exit vzhledem k hromadné nehodě uzavřen. "Upozorňovali jsme je na to, že vhodnější je vydat se směrem na Havlíčkův Brod a najet na dálnici u Humpolce," uvedl Dušek.

Každý den na dopravu a případné přestupky v dějišti a okolí Světového poháru dohlíželo osm desítek policistů. Jediný výraznější exces řešili v noci z pátku na sobotu. "Policisté zajistili čtyři muže pod vlivem alkoholu a převezli je na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy. K dalšímu narušení veřejného pořádku v průběhu noci nedošlo," uvedl Dušek.

Závody Světového poháru v biatlonu navštívilo v rozmezí tří dnů přibližně 100.000 diváků.