„Rekonstrukce střechy zahrnuje nový krov a plechovou krytinu, cena činí 3,292 milionu korun," informovala Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina, který je zřizovatelem domova.

Kromě více než tří milionů na nový krov a střechu kraj v domově důchodců investuje i do celkové rekonstrukce kotelny. „Jedná se o opravu ohřevu ústředního topení a teplé užitkové vody, cena činí 767 tisíc korun," upřesnila Svatošová.

K rekonstrukci se přistoupilo s cílem lepší regulace a dosažení vnitřní pohody rovnoměrným vytápěním, ale hlavně dojde k úspoře provozních nákladů díky novému zdroji vytápění včetně ohřevu užitkové vody. „Důvodem rekonstrukce byla revizní zpráva, která doporučovala opravu a modernizaci především zásobníku teplé užitkové vody," doplnila mluvčí kraje.

Podle ředitele domova Radovana Pokorného byla rekonstrukce střechy rozdělena do čtyř etap, v současné době stavbaři pracují na části zasahující do dvora. „Je to spojeno s omezením pohybu dětí ve dvoře z důvodu jejich bezpečnosti, což ale pro nás není problém, protože používáme jiné vchody," sdělil ředitel s tím, že stavební práce mají být dokončeny v polovině července.

Ještě dříve má být dokončena přestavba kotelny, kde byl záměr rozdělen do dvou etap.

„Nejdříve došlo k opravě koupelny jedné rodinné skupiny, teď nás ještě čeká druhá fáze, což je vlastní rekonstrukce kotelny. S tím se čekalo, až se venku oteplí, a stihnout by se to mělo do prázdnin," doplnil Radovan Pokorný.