„Systém pomoci nadace je postaven na pravidelném zasílání příspěvků rodinám, ve kterých má rodič nebo dítě onkologické onemocnění, či kde se dítě potýká s jiným vážným onemocněním,“ vyjádřila se ředitelka Nadace Dobrý anděl Šárka Procházková.

V celorepublikovém měřítku Dobří andělé za osm let pomohli více než sedmi tisícům rodin. Postup podpory je takový, že veškeré příspěvky, které v jednom měsíci nadace od dárců vybere, rozdělí první pracovní den následujícího měsíce rovným dílem mezi všechny příjemce pomoci. Každý měsíc tak začíná výběr finanční pomoci od nuly.

Generální ředitel firmy Žďas Pavel Cesnek převzal z rukou ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka ocenění v soutěži Českých 100 Nejlepších za rok 2019 v oborové kategoriinazvané Invence – Nasazení – Export – Zisk.
Žďas dostal ocenění. Je mezi stovkou nejlepších

Příspěvek je vždy odevzdán do posledního haléře potřebným rodinám, neboť provozní náklady nadace jsou hrazeny ze soukromých zdrojů spoluzakladatelů a dalších filantropů. Každý dárce může navíc na webu sledovat příběhy rodin, kterým jeho příspěvky pomáhají.

„Jménem rodin děkujeme všem, kteří již pravidelně pomáhají i těm, kteří o zapojení do pomoci teprve uvažují. Věřte, že finančním příspěvkem darujete rodinám nejen peníze, ale také méně starostí a pocit, že na těžkou situaci nejsou sami,“ dodala Šárka Procházková.