„Akce má už svoji tradici a mnoho příznivců, kteří na sraz jezdí pravidelně. Velice rádi však mezi námi přivítáme i nové účastníky,“ vyjádřil se hlavní organizátor Radek Pavlíček. Doprovodný program bude tento rok ovlivněn i 120. výročím založení společnosti Fiat. Účastníci, kteří na setkání dorazí již v pátek 30. května, se tak mohou těšit na neformální večer s prohlídkou dobových propagačních časopisů firmy Fiat, Fiat klubů bývalého Československa a také na besedu s významnými hosty srazu.

V sobotu akce, nad níž převzal záštitu svratecký starosta František Mládek, odstartuje od osmi do jedenácti hodin dopoledne obvyklou prezentací zúčastněných na tamním náměstí 9. května. A již od rána bude také v areálu Hotelu Svratka probíhat výstava automobilů, jejichž počet se postupně zvyší, jak budou přijíždět další účastníci srazu. „Spojení mezi Hotelem Svratka a svrateckým náměstím opět zajistí historický autobus. Jízdné je pro všechny zájemce zdarma a jízdenky se tradičně slosují o krásné ceny,“ připomněl Radek Pavlíček.

Ilustrační foto
Muž řídil v době zákazu, hrozí mu až dva roky vězení

V poledne při slavnostním zahájení čeká návštěvníky přivítání významných hostů a retro módní přehlídka v podání svrateckých Valkýr. Na sobotní odpoledne je pak pro zúčastněné posádky aut a hosty připravena sportovně vědomostní soutěž, která je provede okolní přírodou. Chybět nebudou ani soutěžní klání pro nejmenší návštěvníky akce.

Sobotní den bude v pozdních odpoledních hodinách pokračovat promítáním filmů z minulých ročníků srazu, slavnostním vyhlášením výsledků všech soutěží a anket, předáním cen pro nejlepší, vyhlášením tomboly a retro diskotékou.

Zakončení srazu je naplánováno na neděli 2. června, kdy budou od desáté hodiny dopolední ještě probíhat jízdy zručnosti a následné předání cen těm nejzdatnějším zúčastněným.