Dvě minuty pak lidé měli na to, aby si na peróně připálili několik lamp, další si pak už připalovali mezi sebou, aby mohl rychlík odjet podle jízdního řádu. Rychlost akce na nástupišti trochu komplikoval fakt, že dopředu nikdy není jasné, ve které části vlaku se světlo poveze. Takže podle skautů je nejlepší se postavit zhruba do středu vlakové soupravy, pak se bedlivě rozhlížet a případně doběhnout k inkriminovanému vagónu svým kolegům se světlem v ústrety.

„Přišlo poměrně dost lidí, je docela pěkné počasí, na tom vždycky hodně záleží," poznamenal kapitán žďárských skautů, kteří pak Betlémské světlo dopravili do žďárských kostelů, Petr Bednář. Starší členové žďárské skautské základny zase zavzpomínali na léta minulá, kdy skauti přepravující světlo ještě z vlaku na zastávkách nevystupovali, bylo tedy nutné je co nejrychleji najít uvnitř soupravy s obavou z toho, že se rychlík zase rozjede.

Zájemci o Betlémské světlo si mohou v neděli ve Žďáře připálit svoje svíce jak v kostele svatého Prokopa, tak v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a svatého Mikuláše v zámku.