S částečnými uzavírkami se řidiči setkají už od čtvrtka 3. července, kdy bude provoz mezi 155. a 162. kilometrem u Velké Bíteše ve směru na Prahu svedený do jednoho pruhu. Úplně se dálnice v obou uvedených úsecích uzavře v sobotu večer. Mezi Loktem a Koberovicemi na Pelhřimovsku bude dálnice neprůjezdná od 21 do nedělních 11 hodin, mezi Lhotkou a Velkou Bíteší pak od sobotních 20 do nedělních 10 hodin, uvedlo Ministerstvo dopravy.

„O svátcích je omezený provoz nákladní dopravy, z tohoto důvodu jsme přistoupili k uzavření dálnice z pátku na sobotu," uvedl Novák. Úsek mezi Lhotkou a Velkou Bíteší by se měl objíždět po silnicích druhé třídy číslo 390 směrem na Osovou Bítýšku a poté po II/ 602. Objízdná trasa mezi Lhotkou a Koberovicemi povede po silnicích II/ 150 směrem na Ledeč nad Sázavou a dále po II/ 130 až k nájezdu u Koberovic. Nákladní vozidla nad 12 tun budou úsek objíždět po trase Humpolec, Tábor a Mirošovice.

Odklízení zbytků mostů a částečné uzavírky podle Ministerstva dopravy potrvají až do úterní půlnoci. Do té doby bude v úseku kolem Lokte sveden provoz ve směru na Brno do jednoho pruhu a ve druhém úseku bude do jednoho pruhu sveden naopak provoz ve směru na Prahu.

První kompletní uzavírka brněnské dálnice se kvůli demolici mostu uskutečnila ze soboty 8. června na neděli 9. června. Tehdy byla dálnice mezi Humpolcem a Jihlavou uzavřená přes 12 hodin.