Doprava po tu dobu vedla po objízdných trasách. Uzavírka původně měla skončit v 9:00, ale nakonec se přibližně o hodinu prodloužila. ČTK to řekla policejní mluvčí z Vysočiny Dana Čírtková.

Částečné omezení provozu mezi 146. a 153. kilometrem však bude pokračovat do dnešních 15:00. Ředitelství silnic a dálnic bourá nadjezdy kvůli tomu, že nedosahují potřebné šířky.

Podle Čírtkové uzavírka způsobila mírné komplikace v sobotu večer. "Jednalo se hlavně o dobu mezi 19:00 a 23:00, kdy byla doprava hustší. Postupně se situace zklidnila," řekla Čírtková.

Pod rozhlednu Rosička od sobotního rána mířily skupinky lidí.
Pod rozhlednou vítali jarní sezonu lidé ze všech koutů země

Právě do sobotních 23:00 policisté řídili provoz na všech důležitých křižovatkách na objízdných trasách. Poté situaci monitorovali do ranních hodin, kdy začala být doprava opět intenzivnější. Proto následně policisté provoz opět řídili. Čírtková uvedla, že se dnes na objízdné trasa stala i jedna lehčí nehoda. "Řidič osobního auta nedobrzdil v koloně a zezadu narazil do vozidla, které stálo před ním. Nehoda se obešla bez zranění, vozidla byla pojízdná a řidiči si věc nehody vyřešili sepsáním euroformuláře. Provoz na objízdné trase tato nehoda nijak výrazně neovlivnila," řekla.

Částečné omezení, které v úseku na dálnici ještě panuje, by však už podle policistů nemělo nijak výrazně komplikovat provoz. Ve směru na Prahu auta jezdí v jednom pruhu vedeném v protisměrném pásu dálnice. Na Brno jsou průjezdné dva pomocné pruhy.

Rekonstrukci dálnice mezi sjezdy Velké Meziříčí - východ na 146. kilometru a Lhotka na 153. kilometru zahájilo ŘSD letos 17. března. Stavební práce budou stát 698 milionů korun bez daně a potrvají do srpna 2018. Provádějí je firmy Colas CZ a Inženierske stavby.