V Čáslavicích proto nemohou být spokojeni. „To vůbec. S podzimem jsme krajně nespokojeni. S výjimkou výhry ve druhém kole na hřiště Herálce se nám nepodařilo zachytit úvod sezony,“ má jasno vedoucí čáslavicko-sádeckého mužstva Robert Janda.


Podle něj se mužstvu nedařilo nejen po výsledkové stránce. „Nepředváděli jsme optimální výkony, tak jak bychom si představovali. Také jsme měli potíže se zraněními, dělala nám problém nedisciplinovanost,“ vysvětluje čáslavický funkcionář.


„Všechny tyto faktory nás srážely do kolen. Z toho plynula nervozita, a proto jsme někdy i smolně prohrávali,“ dodal.


Černá série


Poslední tým druhé nejvyšší krajské soutěže od remízy v Koutech (3:3), kterou vybojoval ve čtvrtém kole, od následujícího utkání měl černou sérii šesti porážek v řadě. „Přesně. Díky této šňůře jsme tam, kde jsme,“ posteskl si Janda.


Ten za nejsvětlejší momenty podzimu považuje výhru z druhého kola na půdě Herálce, kde Čáslavičtí zvítězili 4:2. „To byl ten nejvydařenější zápas podzimu, kde jsme po většinu utkání byli lepším týmem a zaslouženě vybojovali cennou výhru venku,“ popisuje vedoucí mužstva.


Celek Čáslavic-Sádku ještě dokázal v domácím prostředí zvítězit nad Křižanovem. „Tady nám vyšel start, kdy jsme po poločase vedli tři jedna, ale ve druhé půli soupeř snížil a bylo to ještě drama. Přesto se nám to podařilo udržet,“ zavzpomínal klubový funkcionář.


Čáslavičtí během první poloviny sezony spoléhali na tvořivého záložníka Pavla Čermáka. „Je to náš nejlepší hráč, ale nedařilo se mu, jak by si on sám představoval. Také z pracovních důvodů moc netrénoval. Bohužel s ním se nedařilo celému mužstvu,“ řekl vedoucí družstva, který dodal, že v obraně se budou nadále spoléhat na dobré výkony stopera Michala Běláka.


V Čásalvicích situaci berou smrtelně vážně, do zimní přípravy se zapojili už 10. ledna, odkdy nabírali fyzickou kondici. „Měli jsme soustředění na Sádku, kde jsou ideální terenní podmínky k běhání (kopce – pozn. red.),“ prozrazuje čáslavicko-sádecký funkcionář.


Přijdou posily


Do přípravy se zapojila nová akvizice do útoku Chorvat Nenad Pleš, jenž přichází z rezervního týmu 1. FC Brno na půlroční hostování. V jednání je ještě záložník Petr Čermák, jenž je kmenovým hráčem 1. SC Znojmo a doposud působil v Rakousku. Čáslavce mají ještě několik rozjednaných posil, o které hráče se jedná, zatím tají. Přesto nám vedení prozradilo, že přijde posila do každé řady.


Aktuálně poslední tým tabulky již sehrál dvě přátelská utkání, kdy na umělém trávníku v Jihlavě porazil Želetavu 4:3 a posledně v Litohoři pro nezpůsobilý terén nedohrál zápas s rezervou Moravských Budějovic.


Čáslavičtí mají ještě na programu zítřejší duel v Lesonicích, kde od 15.00 nastoupí proti Jakubovu a týden před startem jara generálku v Okříškách, kde se střetnou s místním „béčkem“.


Jaké jsou cíle po podzimu sedmibodového týmu pro jarní část sezony? „Jednoznačným cílem je záchrana. Uděláme pro to všechno,“ netají se vedoucí čáslavického mužstva, kterému nahrává i fakt, že na nesestupová ztrácí pět bodů.