Soutěží se o ceny v celkové hodnotě 45 tisíc korun. I letos je do hlasování zapojena veřejnost, která může hlasovat na facebooku Rio Mare o Cenu veřejnosti.

Úkolem finalistů bude připravit živě před porotou ve stanoveném limitu 20 minut pět porcí své originální svačinky. Hodnotí se chuť, nápad, prezentace a dodržení časového limitu.

Finálové pokrmy budou hodnotit dvě poroty. Odborná v čele s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou doplněná o šéfkuchaře Jiřího Krále a Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele a food bloggerka Eva Ehrenbergerová. Finále bude moderovat již tradičně herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Novoměstský Fler trh si už našel řadu příznivců.
Na Fler trzích můžete mezi prodejci potkat třeba sousedku

„Těší nás stále rostoucí zájem studentů, kteří se do naší soutěže hlásí. Soutěž už slaví sedmé narozeniny a tak jsme pro letošní ročník připravili jednu novinku a rozšířili jsme portfolio hlavních surovin, ze kterých soutěžící svačiny připravují,“ uvedl Jan Jedlička, marketingový manažer firmy Bolton Czechia, distributora rybích výrobků Rio Mare pro ČR.

Autor nejlepší svačinky získá poukaz v hodnotě sedm tisíc korun, tvůrci druhé a třetí vyhrají poukazy v hodnotě pět a tři tisíce korun. Porota pořadatele udělí také Zvláštní cenu Rio Mare s dárkovým poukazem v hodnotě pět tisíc korun. Vítěz Ceny veřejnosti obdrží výrobky Rio Mare v hodnotě 2500 korun, navíc výrobky ve stejné hodnotě získá i každá oceněná škola.