Těmito slovy žádali zástupci masopustního průvodu v Borech starostu obce Josefa Březku o povolení ostatkového veselí. A slibovali mimo jiné, že se maškary budou slušně chovati, místní panny a paní nechají na pokoji a tak podobně… Pročež jim bylo povolení provázené občerstvením v podobě masopustních koláčků a něčeho malého na zahřátí vrchností milostivě uděleno.

„Jde o letos obnovenou tradici, masopust se v Borech naposledy konal asi před osmi lety. Tehdy chodilo málo lidí, navíc na druhý konec vesnice pak přišly třeba jen dvě společensky unavené maškary. Oslovili jsme proto všechny místní spolky s prosbou o spolupráci a celé to zaštítil obecní úřad," uvedla jedna z pořadatelek a borská první radní Lucie Dostálová.

Poté, co masopustní průvod obešel obec a část maškar zajela i do osady Cyrilov, na všechny zájemce čekala veselice v kulturním domě. Pro maškary to podle slov organizátorů bylo motivací, aby při obcházení obce šetřily síly na večer…

Duchovním otcem obnoveného masopustu se stal borský zastupitel Pavel Vávra. „Je pravda, že jsem o tom mluvil dlouho, ale bez ostatních by akce připravit nešla," konstatoval s úsměvem Pavel Vávra.

Kostýmy se sebraly stylem, co dům dal, co chybělo, to si Borští obstarali v půjčovně. Nechyběli tak například zdravotníci, kráva, kuřata, žid, myslivec, smrtka, vodník, Obelix, Červená Karkulka, permoník či muchomůrky. 

„Je to příjemné překvapení, odhadovali jsme, že když se sejde třicet masek, bude to úspěch, a nakonec je jich kolem padesátky," sdělila Lucie Dostálová s tím, že nejtěžším úkolem bylo obstarat muzikanty. „Na hudbě průvod stojí a padá, takže jsme moc rádi, že se nám nakonec podařilo sehnat dva harmonikáře," dodala Dostálová.