Sněžilo i v Jihlavě. „Na stanici v Jihlavě-Hruškových Dvorech byla k dnešní osmé hodině ranní naměřena výška sněhové pokrývky celkem jeden cm a slabé sněžení," informoval dobrovolný pozorovatel počasí pro ČHMÚ v Jihlavě Petr Janoušek.

Nezvyklé dubnové počasí překvapilo na Vysočině i některé řidiče. Na silnicích byl sníh a byly namrzlé. Přesto nemuseli policisté dopoledne vyjíždět k žádné vážné nehodě. „Ráno jsme zadokumentovali dvě nehody na dálnici, jedna se stala na 141. km u Velkého Meziříčí, kde si řidiči také stěžovali na namrzlý úsek na mostě Vysočina. Policisté na místo vyžádali vozidlo údržby k ošetření komunikace,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Druhá nehoda se na dálnici stala na 95,8. kilometru dálnice D1 před Humpolcem.

Sníh na Velikonoce

Přesto by se koledníci neměli obávat, že se budou v pondělí muset za pomlázkou prodírat sněhem. Tak tomu bylo na Vysočině před deseti lety, kdy velikonoční pondělí připadlo na 1. dubna. Tehdy den před tím hustě sněžilo a v České republice napadalo mezi šestnáct centimetrů až půl metru nového sněhu. A ani Vysočina nebyla výjimkou. Na Žďársku ho byly i desítky centimetrů.

Velikonoce  v roce 2013.
Před šesti lety byly Velikonoce na sněhu, letos jsou téměř letní

Vypadá to, že se ani letos zima nechce vzdát. Vždyť ještě ve středu 5. dubna padaly na Vysočině letité mrazivé rekordy. Přesto by, podle meteorologů, v pondělí sněhové závěje hrozit neměly. Má být oblačno až polojasno s občasnými přeháňkami a nejvyšší denní teploty vystoupat až k třinácti stupňům Celsia.