Mohla byste představit, co si máme pod biorezonancí představit?

Biorezonance je biofyzikální metoda diagnostiky a terapie. Přišla k nám z Německa, v České republice zažívá větší rozmach v posledních několika letech. Přístroj pracuje na principu elektromagnetického vlnění. Organismus, orgány, buňky, dokonce i bakterie mají své vlastní vyzařování, které je přístroj schopen nějakým způsobem zachytit a zpracovat. Stejně tak dokáže elektromagnetické vlny obracet a vysílat zpět do těla, a tím i léčit.

Co všechno lze touto metodou léčit?

Biorezonance je účinná téměř u všech nemocí, hlavně u těch chronického charakteru. Samozřejmě není vhodná pro některá akutní stadia, jako je šok, krvácení a podobně. Používá se hlavně k léčení běžných obtíží, například alergií, oslabené imunity, hormonálních poruch, jako jsou onemocnění štítné žlázy nebo i neplodnost. Pomocí elektromagnetického vlnění lze například zjistit, který orgán je zasažen. Dá se jím také léčit psychika nebo mírnit negativní účinky chemoterapie. Využití je hodně široké, vlastně skoro neomezené.

Pro koho biorezonance není vhodná?

Věkově tato metoda omezená není. Nedoporučuje se však ženám v prvním trimestru těhotenství, a to z toho důvodu, že není dobré provádět například detoxikaci. Dalšími omezeními jsou kardiostimulátor nebo kovové implantáty, například šrouby v noze a podobně. Není to úplnou překážkou, jen o tom potřebuji dopředu vědět, abych mohla použít správné elektrody.

Jak přístroj funguje?

Biorezonanční přístroj přijímá rušivé elektromagnetické vibrace prostřednictvím elektrod umístěných na určitých částech těla, izoluje je, obrátí a upravené je vrací do těla formou léčivých vibrací. V přístroji je na to asi tisíc programů v různých kategoriích. Používám také diagnostické sady ampulí, které obsahují různé vzorky. Například tady mám ampule na vyšetření orgánů nebo vzorky bakterií, parazitů a podobně. Stejným způsobem je možné vyšetřovat mimo jiné i alergeny. K psychickému odblokování používám Bachovy květové esence.

S jakými problémy k vám klienti přicházejí nejčastěji?

Většinou s alergiemi, hormonálními poruchami, různými bolestmi či parazitózami. Běžně k nám také lidé chodí, když ještě nevědí, co způsobuje jejich obtíže. Často chtějí pomoci také s oslabenou imunitou. Biorezonance může působit i preventivně, například prostřednictvím detoxikace organismu. Vždy dávám přednost celkovému vyšetření, protože i konkrétní problém může mít skrytou příčinu.

Musí klient před nebo po biorezonanci dodržovat nějaká pravidla například vyvarovat se některých potravin a podobně?

U každé této terapie platí, že je dobré minimálně ten den, v lepším případě i déle nekouřit a nepít kávu a alkohol. Je také třeba požívat více tekutin než obvykle, protože když je člověk zavodněný, léčba lépe funguje. To platí dvojnásob u detoxikace.

Kolikrát je potřeba terapii opakovat, aby byl její účinek efektivní?

Samozřejmě záleží na tom, s čím klient potřebuje pomoci. K vyléčení zdravotních obtíží je většinou potřeba absolvovat několik sezení zhruba tři až pět, ale je to velmi individuální. Záleží to na vzájemné domluvě a na tom, jak se léčba vyvíjí a jak se ten člověk cítí. Naproti tomu terapie odvykání kouření je v podstatě jednorázová záležitost. Klient potom dostane zdarma poukaz na jedno další ošetření do třiceti dnů, pokud by to bylo potřeba. Je to taková forma záruky úspěšnosti. Po jakékoliv terapii většinou klient dostane čip paměťové zařízení, jež se vkládá do přístroje při ošetření. Do něj se „nahrávají" frekvenční vzorky, které přístroj vysílá při léčbě. Čip se lepí na tělo, čímž se prodlouží efekt léčby, jež tak působí další týden až měsíc.

Zmínila jste odvykání kouření, jakou úspěšnost v tomto ohledu máte?

Úspěšnost je vysoká až 98 procent. Myslím si, že je to i díky tomu, že poskytujeme záruku opakování. Přístroj BICOM dokáže přerušit chuťovou vazbu na cigaretu, odbourat abstinenční příznaky a zbavit tělo nikotinu. Klienti mi tyto účinky potvrzují. Pokud si po terapii někteří přece jen zapálí, většinou jim cigareta vůbec nechutná.

Lidé často mluví o tom, že kouří ze zvyku, například když se jdou večer bavit nebo jsou-li ve společnosti lidí, kteří kouří. Umí biorezonance odbourat i tuto, řekněme psychickou závislost?

Přístroj obsahuje také program k odbourání psychické závislosti, neumí však vymazat paměť. Proto klient potřebuje nějakou dobu, aby si zvykl, že už nekouří, a aby změnil své kuřácké návyky. Kritický je první měsíc, během kterého však má určitou „pojistku" ve formě již zmíněného poukazu.

Kam se v medicíně oficiálně biorezonance řadí?

BICOM je medicínský certifikovaný přístroj, který podléhá pravidelným technickým kontrolám. Biorezonance se oficiálně řadí k alternativní medicíně, takže ji může provozovat prakticky kdokoliv, kdo si přístroj pořídí. Nicméně s největším úspěchem jej používají právě studovaní humánní a veterinární lékaři.

Alternativní přístupy v medicíně se často setkávají s kritikou, máte s tím zkušenosti? A pokud ano, jak na ni reagujete?

Ano, setkávám se i s kritikou či nepochopením. Nejsilnějším argumentem je pro mě skutečnost, že ti nejlepší terapeuti, kteří se biorezonanci věnují, jsou právě lékaři. Samozřejmě každý má právo vybrat si, komu svěří do rukou své zdraví, a já to plně respektuji.

Je podle vás možné kombinovat biorezonanci s klasickou medicínou?

Klasická a alternativní medicína se navzájem doplňují a dá se říci, že ideální řešení bývá vždy někde uprostřed. Informace o jiných i alternativních léčbách, jež klient podstupuje, jsou pro mne důležité, stejně tak i výsledky jiných vyšetření či seznam léků, bylinek nebo jiných doplňků, které užívá. Podle všech dostupných informací pak léčbu mohu každému maximálně přizpůsobit.

Jak je biorezonance rozšířená v zahraničí v porovnání s Českem?

Pokud vím, tak více než u nás je rozšířená zejména v německy mluvících krajinách. V Německu toto ošetření jednu dobu hradila i pojišťovna. Historie biorezonance sahá až do dvacátých let minulého století. Fyzik Royal Raymond Rife pozoroval pod mikroskopem různé mikroorganismy. Zjistil, že když jsou například bakterie vystaveny působení frekvenčního pole s různými parametry, naruší se jim membrány a mohou být oslabeny nebo zlikvidovány. Přišel na to, že na různé druhy bakterií působí různá nastavení frekvenčního pole. Na tomto principu pak v Německu vyvinuli zmíněný přístroj, který stále zdokonalují.

Jak jste se k biorezonanci dostala?

Vystudovala jsem veterinární lékařství a jeden můj kolega, ke kterému jsem chodila na praxi, se biorezonanci věnoval. Sama jsem pak měla určité zdravotní obtíže a on mi doporučil jednu lékařku v Tišnově. Vyléčila mě. Když jsem potom hledala práci, rozhodla jsem se vydat touto cestou.

Takže k vám lidé mohou na terapii přivést i zvířata?

Ano, pracuji i se zvířaty. Dokonce bych řekla, že je to pro ně velice vhodné, protože nemají různé psychické bloky, a tím pádem na ně tato metoda působí mnohem lépe a rychleji než na lidi. Léčíme u nich třeba alergie, parazitózy, boreliózu, u fenek pak falešnou březost. Lze zmírňovat agresivitu, nervozitu, bázlivost či jiné poruchy chování. Biorezonance také urychluje hojení pooperačních ran, pomáhá rychlejšímu zotavení po celkové anestezii. Dobré výsledky má i ošetření poranění páteře. Tam se mnohdy podaří ušetřit zvířátko od velmi náročné a nákladné operace, nebo dokonce utracení.

Zmínila jste, že první vyšetření trvá i hodinu a půl, jak se vám daří zvířata přimět, aby byla v klidu?

Ke zvířatům se přistupuje trochu jinak. Testování provádím ze suché kapky krve, kterou je možné zaslat i poštou. Poté vyberu a nastavím všechny programy a zvířátko přijde pouze na ošetření, které trvá zhruba dvacet minut až půl hodiny. Pokud jsou programy zvoleny správně, zvířata terapii velmi dobře snášejí, jsou uvolněná, někdy dokonce usínají. V některých případech je možné terapii nahrát i do čipu a rovněž zaslat poštou. Díky tomu, že vlastním mobilní verzi přístroje BICOM, je možné ošetření i v domácím prostředí.