„Ne nadarmo se o nás Češích říká, že jsme národ Švejků. Vše dokážeme brát s nadhledem a s jistou dávkou ironie. A nemůže nás zastrašit ani koronavirus,“ okomentoval vznik nových vtipů s aktuální tématikou David Smažil z Nového Města na Moravě.

„Slyšela jsem při nákupu pěkný vtip. Jeden pán tam lidem říkal, že mouka v obchodech je. Ale jen v párcích. Tak ať si nakoupíme párky,“ řekla s s úsměvem na tváři Marie Černá ze Žďáru nad Sázavou.

Mnoho lidí se stále ještě dokáže nad vypjatou situaci povznést a udělat si z ní legraci. „Taky jsem nějaké vtipy zaslechl. V Lidlu měli v lednu Asijský týden. Teď je to Italský týden. Lidl je jediný obchod, který dokáže s koronavirem držet krok,“ nechal se slyšet další žďárský obyvatel Milan Koutenský.

Autobusová zastávka. Ilustrační foto.
Za ušetřené miliony ve Žďáře postaví zastávky i parkoviště

Vtipy se množí i na sociálních sítích. „Všem lidem, co vykoupili rýži z Asie a těstoviny z Itálie přejeme fakt dobrou chuť,“ vzkázal těm, kteří podlehli hromadnému nakupování, jeden z často sdílených facebookových příspěvků. „Šel jsem kolem vinotéky. Regály plné, nikde žádné davy. Myslím, že lidé koronavirus podceňují. Nevím, co chtějí dělat zavření čtrnáct dní doma jen s moukou,“ přidal se další přispěvatel.