Rozhodčí pelhřimovské Agentury Dobrý den Martin Jonáš v pravé poledne napočítal 418 strojů odrážejících sluneční paprsky. „Byl ustanoven nový český rekord v počtu motocyklů BMW v jeden okamžik na jednom místě, aspiruje na zápis do České knihy rekordů,“ řekl.

Milovníci rychlých strojů mohli na srazu obdivovat nový šestiválec BMW K 1600 GTL i sportovní vozy stejné tovární značky. Účastníci ustavujícího rekordu pak z jarního srazu BMW motoclubu CZ odjížděli s fotografií s názvem Byl jsem v sobotu ve středu. Navštívili kostel, v němž se v padesátých letech odehrál takzvaný číhošťský zázrak, za který komunisté umučili tamního faráře. Z Číhoště se pak vydali na společnou parade jízdu do Tasic, kde si prohlédli sklářskou huť Jakub. V několikakilometrové koloně je doprovázela policie.

Jarní setkání členů a příznivců klubu se v Číhošti letos uskutečnilo potřetí. Loni se do Číhoště na zahájení jarní sezony sjelo asi 150 majitelů a příznivců „bavoráků“. Klub působí na území celé České republiky, proto pořadatelé chtěli pro setkání najít spravedlivé místo, které bude stejně daleko pro všechny. Vybrali proto geografický střed republiky. Ten určili pomocí složitého matematického výpočtu odborníci z Univerzity Karlovy v Praze a geodetického ústavu.