Hodnota nemovitosti je odhadována na tři a půl milionu liber, tedy v přepočtu podle aktuálního kurzu na více než 100 milionů korun.

„A na přestěhování nový majitel dostane ještě dalších 50 tisíc liber (tedy asi 1,5 milionu korun),“ doplnil zástupce pořádající organizace Omaze James Oakes.
Všem je pak jasné, že žít v takové nemovitosti je finančně velmi nákladné, a proto ji lze po získání obratem prodat či pronajmout. V druhé případě lze podle realitních makléřů počítat s částkou asi 400 tisíc korun měsíčně. Jak britský dům snů vypadá, se podívejte ve fotogalerii u článku.

O domy s extrémně malou spotřebou energie se Martin Krč začal zajímat už během studia architektury.
Faktura za energie může být u nových staveb k smíchu

Společnost Omaze ve Velké Británii nabízí speciální losování, v jehož základu stojí charita. Vždy výrazná část výtěžku ze sázek putuje na dobročinné účely. Stejně tak se však může stát, že se do losování zapojí málo účastníků, jejichž vklady nepokryjí výdaje na hlavní cenu.

Zapojit se lze koupí speciálních tiketů, jejichž cena začíná na deseti librách, tedy v přepočtu asi 300 korunách. Nový majitel domu se bude stěhovat v červnu.

Češi se však do losování zapojit nemohou, je určeno pouze pro rezidenty Velké Británie.