„V jednu hodinu a pět minut jsme dostali hned dvě oznámení najednou. Tím prvním byl na požár v bytovém domě. Tam vyjela jedna hlídka. Druhá se vypravila k nedaleké svobodárně, kde bylo nahlášené rušení nočního klidu,“ popsal šéf Městské policie Žďár nad Sázavou Martin Kunc.

Hasiči. Ilustrační fotografie.
Sedmdesát lidí se nevyspalo. Kvůli požáru hasiči evakuovali celý dům

Rušení nočního klidu se podařilo strážníkům vyřešit okamžitě. O něco horší byla situace v hořícím domě. Právě tam po urovnání incidentu zamířila i druhá hlídka. „Hořelo v jednom z bytů a muselo být evakuováno dvaasedmdesát lidí. O to se postarala jedna z našich hlídek, která je evakuovala pomocí žebříku,“ informoval Kunc.

Požár znehodnotil čtyři z bytů natolik, že se staly neobyvatelnými. „Nájemníkům se muselo poskytnout náhradní ubytování v hotelovém domě Morava,“ potvrdil šéf městské policie.

Tím ale rušná noc žďárských strážníků nekončila. Přišlo další oznámení na rušení nočního klidu. „To už bylo vážnější. Hlídka se tam nějakou dobu zdržela. Povykující osoby byly v hodně podnapilém stavu. Na dořešení jsme si to nechali až na dobu, kdy vystřízliví. Zaplatili blokové pokuty,“ oznámil Kunc.