Strážníci městské policie výtečníka dopadli přesně za dvacet čtyři hodin. Kráčel ke Kauflandu, když u něj zastavila hlídka. Policisté totiž měli docela podrobný popis pachatele od napadených mužů. A útočník si nedal ani tu práci, aby se druhý den převlékl do jiného oblečení.

Strážníci mu nasadili pouta a odvezli ho k výslechu na stanici republikové policie na Bráfově třídě v Třebíči. Odtud putoval do cely předběžného zadržení a pak na základě rozhodnutí Okresního soudu v Třebíči do vazby do Brna.

Vyšetřování ukázalo, že útočník je jednatřicetiletý muž z Třebíče. Vyšetřovatel kriminálky proti němu zahájil trestní stíhání. Je obviněný ze spáchání přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování, může skončit za mřížemi až na tři roky. V době, kdy ho policisté zadrželi, měl u sebe nůž, kterým den předtím ohrožoval kolemjdoucí a k tomu ještě slzný sprej.

„Když jsme jej vyslýchali, snažil se celou věc bagatelizovat. Ukázalo se, že byl už dřív v péči psychiatra, je to konfliktní člověk, který špatně vycházel i s lidmi v paneláku, kde bydlí,” sdělil zástupce vedoucího Obvodního oddělení Policie ČR v Třebíči Libor Matoušek. Útočník ve středu 2. listopadu nejprve slovně a s nožem v ruce zaútočil na chodce v lesíku na Hájku. O pár desítek minut později zaútočil na staršího muže u rybníku Barák. Strkanice skončila pádem obou mužů do rybníku.

„Myslím, že šlo o velmi dobrou akci naší hlídky, při ranní předávce směny dostali strážníci k dispozici identikit. Tam byly některé poměrně výrazné rysy pachatele jako na bocích vystříhané vlasy, černá bunda a podobně. Je fakt, že policista, který si jej všiml jako první, má dobrou intuici na takové věci a je poměrně úspěšný při hledání pachatelů,” zmínil ředitel Městské policie Třebíč Ladislav Prvák.

Spolupráci s městskými strážníky si pochvalují i republikoví policisté.