Jako první neobstál při policejní kontrole pětatřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Transporter, jehož zastavila policejní hlídka v pátek 9. března kolem jedné hodiny odpoledne na Rynárecké ulici v Pelhřimově. „Test na drogy byl na rozdíl od dechové zkoušky pozitivní, vykázal přítomnost marihuany a amfetaminu,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Chytání ryb na dírkách v Humpolci.
Chytat ryby na dírkách budou malí i velcí skoro až do Velikonoc

Druhý z trojice řidičů, čtyřicetiletý muž z Jihlavska za volantem osobního vozu Audi, byl zadržen v pátek 9. března před desátou hodinou večerní na Havlíčkově ulici v Horní Cerekvi. „Dechová zkouška byla negativní. Opačně tomu však bylo u testu na drogy, který vykázal pozitivní výsledek na amfetamin,“ poukázala na výsledek silniční kontroly policejní mluvčí.

Z podobných důvodů zadržela policejní hlídka v sobotu 10. března kolem druhé hodiny ráno v Nádražní ulici v Žirovnici sedmadvacetiletou řidičku osobního auta Opel. „Test na drogy, kterému se žena podrobila, vykázal pozitivní výsledek na amfetamin,“ doplnila výčet drogových hříšníků Miláčková.