A to tím, že jinému nabídl majetkový prospěch. „Za to je podle trestního zákona platného do konce roku 2009, kam tento případ spadá, sazba až dva roky vězení, pokud se vina prokáže,“ sdělil Špaček.

Outulný se dostal před soud kvůli tendru z roku 2009 na stavbu tělocvičny základní školy na třebíčském Václavském náměstí. Když detektivové rozplétali síť vztahů kolem osoby Outulného, narazili rovněž na tuto zakázku. Postupně došli až k firmě Kapucín, která v soutěži neuspěla.

Jednatelé Kapucínu Milan Šťastný a Martin Svoboda jim sdělili, že se je Outulný pokusil uplatit čtvrt milionem korun, pokud Kapucín ve výběrovém řízení nabídne vyšší cenu. Tím by firma Kapucín vlastně udělala pomyslné křoví Outulnému. To Šťastný se Svobodou podle svých slov odmítli a u soudu to řekli. Byli sem totiž předvoláni jako klíčoví svědci v případu.

Svatoslav Outulný u soudu tuto tezi jednoznačně popřel. Sdělil, že žádný úplatek nenabízel. Že se naopak přišel domluvit na spolupráci. „Nabídl jsem Kapucínu, ať se na zakázce podílí buď subdodávkou pět milionů, nebo ať s námi vstoupí do sdružení, to je celé,“ prohlásil před soudcem Vilémem Machálkem a dodal, že firmu připravily mediální tahanice a změna na třebíčské radnici o zakázky ve městě.

Líčení bude pokračovat na začátku března. Další informace o případu najdete v pondělním vydání Deníku.