Sám Weiss si rozsudek osobně vyslechnout nepřišel. Požádal, aby se hlavní líčení konalo v jeho nepřítomnosti. Obžaloba ho vinila z toho, že loni v září na Pelhřimovsku zavinil dopravní nehodu, při níž zemřeli dva lidé a další cestující byla těžce zraněna.

Sexuolog Petr Weiss u Okresního soudu v Pelhřimově.
Nic si nepamatuji, vypovídal o tragédii sexuolog Weiss

Dvaašedesátiletému lékaři hrozil za usmrcení z nedbalosti trest až na šest let. Poškozená rodina pak po Weissovi požaduje vysoké odškodné, přes dvacet milionů korun. Poškozené však soudce odkázal na řízení ve věcech občanskoprávních.

Tragická nehoda se stala loni 16. září mezi Rynárcem a Houserovkou na Pelhřimovsku. Weiss tehdy řídil auto Jaguár XF, s nímž jel od Rynárce a v zatáčce se střetl s Fordem Focus. V něm seděly tři osoby. Pětapadesátiletý řidič na místě zemřel, jeho pětadvacetiletá dcera, sedící na zadním sedadle za řidičem, podlehla zraněním v nemocnici.

Těžce zraněna byla rovněž devětačtyřicetiletá manželka řidiče na předním sedadle. Řidič byl na místě mrtvý, jeho dcera zemřela v nemocnici. Spolujezdkyně utrpěla vážná zranění, ale přežila.

Ilustrační foto
Policisté jdou po zloději kola, který kradl v Kamenici