Čin se měl stát zhruba kolem jedenácté dopoledne v obchodě na náměstí ČSA. Pachatel měl ženu ubodat přímo v prodejně a poté z místa utekl.

„V odpoledních hodinách se podařilo zadržet muže, který je důvodně podezřelý z toho násilného činu. Muž byl umístěn do policejní cely. Případ si na místě převzali krajští kriminalisté z odboru obecné kriminality. V současné době probíhají úkony trestního řízení. S ohledem na skutečnost, že prověřování případu je na samém počátku, nelze k němu poskytnout žádné bližší informace,“ řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Bylo to něco hrozného, oběť údajně vyběhla z obchodu, volala o pomoc a poté zkolabovala. Toho, co jí to udělal, měli potom chytit někde u tenisových kurtů. Prý se pokusil o sebevraždu,“ řekla Deníku žena která si nepřála zveřejnit své jméno.

Motivem činu mělo být údajně to, že asi pětatřicetiletý Marcel F. neunesl rozchod s obětí. Sousedé o něm hovoří jako o bezproblémovém člověku, který pracoval pro přepravní zásilkovou službu a byl aktivním sportovcem. Podle jiných, ale mohl mít už delší dobu psychické problémy.

Kriminalisté na místě činu sbírali důkazy do zhruba čtyř hodin odpoledne. Místo bylo obehnané páskou a uvnitř pracovali kriminalističtí technici. Není vyloučeno, že samotný čin uvnitř prodejny, zachytily bezpečností kamery.

Policie nyní musí zjistit, co přesně se v obchodě stalo, zda muž čin dopředu plánoval, či šlo o jednání v afektu. Kriminalisté mají nyní osmačtyřicet hodin na to, aby podezřelého případně obvinili a podali soudu návrh na jeho vzetí do vazby.

Poznáte muže na fotografii?
Senior nechal na pultu peněženku, přišel o 26 tisíc. Poznáte muže na fotografii