Obviněný muž je podezřelý z vraždy ženy, která byla minulý týden v úterý ráno nalezena mrtvá v nelegálně provozované herně na náměstí Republiky ve Žďáru nad Sázavou. „Při prvotním ohledání těla bylo zřejmé, že třiapadesátiletá žena zemřela násilnou smrtí. Na místo byli vysláni kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, kteří v úzké součinnosti se svými kolegy z územního odboru Žďár nad Sázavou celý den pracovali na místě činu, zajišťovali důležité stopy a prováděli šetření v okolí místa činu s cílem, co nejdříve vraždu objasnit a zadržet pachatele,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

V úterý ráno obsadili a neprodyšně uzavřeli centrum Žďáru nad Sázavou policisté.
Ve Žďáře nad Sázavou vyšetřují kriminalisté vraždu. Ráno uzavřeli náměstí

Ve čtvrtek policisté zadrželi dvaačtyřicetiletého muže, který je důvodně podezřelý ze spáchání tohoto zločinu. „Vyšetřovatel v pátek zahájil jeho trestní stíhání a obvinil ho ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Současně podal státnímu zástupci podnět k vypracování návrhu na jeho vzetí do vazby. V sobotu proběhlo před soudem vazební řízení. Obviněný muž putoval v sobotu večer do vazební věznice v Brně,“ informovala Čírtková.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody v trvání patnácti až dvaceti let, případně výjimečný trest.

„K tomuto případu prozatím nebudeme v průběhu vyšetřování poskytovat žádné bližší informace, abychom nemařili účel trestního řízení,“ doplnila policejní mluvčí.

Marcel Forman před Krajským soudem v Brně
Vrah prodavačky má jít na šestnáct a půl roku do vězení