Zadržený muž, který si už vyslechl obvinění ze spáchání přečinů krádeže, má na svědomí odcizení dvou dodávkových a dvou osobních motorových vozidel. Trestnou činností způsobil škodu za zhruba čtvrt milionu korun.

Série začala už na začátku března roku 2016, když se tehdy v nočních hodinách na parkovišti v ulici Družstevní v Pelhřimově v té době neznámý pachatel pokusil odcizit automobil Ford Transit. Následně ho ale na místě zanechal, to když zjistil, že vozidlo má jiný typ motoru, než který chtěl.

Vysočinka v Humpolci.
Vysočinka oslavila dvacetiny koncertem pro Světlušku i křtem nového CD

Ještě té samé noci o několik hodin později přece jen kradl. Na Nádražní ulici v Pelhřimově tehdy odcizil dodávkový automobil Ford Transit. „Vozidlo následně zanechal v Kamenici nad Lipou, neboť se mu nelíbil jeho technický stav. Z odcizeného vozidla si však odnesl elektrickou brusku a vodní tlakový čistič,“ uvedla k události z loňského března policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Pak byl tři čtvrtě roku klid. Až v lednu letošního roku došlo na Pelhřimovsku ke dvěma krádežím osobních aut Škoda Octavia. „K prvnímu případu krádeže došlo v polovině ledna na ulici Arch. Janáka v Pelhřimově. K druhé krádeži vozidla došlo koncem ledna na ulici Za kulturním domem v Kamenici nad Lipou,“ upřesnila informaci Miláčková.
Teprve poté se kriminalistům podařilo díky intenzivnímu prověřování poznatky, stopy a informace spojit a pachatele odhalit.

Muže nakonec vypátrali a zadrželi na Pelhřimovsku. „Čtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže,“ potvrdil Luboš Jakoubek, vedoucí oddělení obecné kriminality na pelhřimovském územním odboru Policie České republiky.

Následně policisté u zadrženého muže zajistili část odcizených věcí a věcí, u kterých je předpoklad, že pocházejí z trestné činnosti. „Obviněnému čtyřicetiletému muži hrozí za trestnou činnost trest odnětí svobody až na pět let,“ dodal Jakoubek.