Žena byla napadena v sobotu 20. ledna kolem půl šesté večer ve velkomeziříčské Hornoměstské ulici. Šla po chodníku, tehdy neznámý pachatel k ní přistoupil a snažil se jí vytrhnout kabelku. Začali se o ni přetahovat, a pak útočník chodkyni povalil na zem.

„Žena kabelku ubránila, ale pachatel odtud stihl vyndat mobilní telefon v hodnotě kolem pěti tisíc korun. Minulý týden policisté zadrželi devětadvacetiletého muže, jenž se pohyboval ve Velkém Meziříčí,“ dodala mluvčí policie.

Ilustrační foto
Radnice loni ušetřila 23 milionů na výběrových řízeních

Policisté začali trestně stíhat muže, který nemá „na triku“ jen napadení ženy v Meziříčí. Při vyšetřování totiž zjistili, že je podezřelý i z dalšího trestného činu – pro podezření z úvěrového podvodu ho prověřuje středočeská policie. „Je několikrát soudně trestaný recidivista, dopouštěl se zejména majetkové a drogové trestné činnosti, a to i v zahraničí,“ dodala Miláčková.

„Obviněn byl ze zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu úvěrového podvodu,“ upřesnil Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality. Za loupež hrozí obviněnému až desetileté vězení.