Na dodávku upozornila policisty osádka vozu zdravotnické záchranné služby, který právě převážel pacienta a používal výstražné světelné i zvukové zařízení. Dodávka Ford Tranzit před sanitkou na silnici nebezpečně kličkovala a bránila jí v cestě. Šoférovi sanitky se pak podařilo dodávku předjet a dát řidiči pokyn k zastavení.

„Řidič dodávkového vozidla skutečně zastavil a vystoupil, ale z místa utekl do nedalekého lesa. Jeho jízdu ale zaznamenala kamera uvnitř sanitky. Sanitka pokračovala v cestě s pacientem do nemocnice,“ přiblížila policejní mluvčí Dana Čírtková. „Po příjezdu policistů na místo, kde zůstalo odstavené dodávkové vozidlo, se rozběhla v nejbližším okolí pátrací akce po řidiči dodávky, který se zhruba po čtvrt hodině ke svému vozidlu sám vrátil,“ informovala Čírtková.

Do budovy se "zakousla" lžíce bagru.
Dětské oddělení v novoměstské nemocnici jde k zemi

Policisté provedli u pětatřicetiletého muže dechovou zkoušku na alkohol, která ukázala 2,64 promile, opakované zkoušky měly podobné výsledky - 2,68 a 2,67 promile. Policisté řidiči zakázali další jízdu a odebrali mu řidičský průkaz. „Pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky již bylo zahájeno trestní řízení,“ dodala Čírtková.

ALENA DOLNÍČKOVÁ